Intrebari Frecvente

Intrebari Frecvente

1IN CE CONSTA CONSULTATIA IN VEDEREA IMPLANTARII DENTARE? (CONSULTUL PENTRU REALIZAREA IMPLANTULUI DENTAR)

a) Consultatia initiala incepe cu o serie de radiografii si cu evaluarea clinica a pacientului care ajuta la stabilirea diagnosticului.
- urmeaza in functie de caz realizarea unui CT sau CBCT (Radiografie 3D), radiografii care arata in plan 3D densitatea osului, inaltimea, respectiv latimea acestuia.
b) Etapa chirurgicala, etapa care propune introducerea implantelor dentare in os.
c) Etapa protetica - dupa 3,6,9 luni, dupa caz, urmeaza protezarea pe implant.

2CAT VA REZISTA IMPLANTUL DENTAR?

Factorul principal care contribuie la rezistenta in timp a implantului dentar este: igiena riguroasa, vizita periodica la cabinetul stomatologic pentru curatarea si igienizare profesionala.
Igiena implantului dentar: suplimentar periajului dentar zilnic, pacientii implantati si protezati trebuie sa foloseasca periute interdentare si ata dentara speciala, pentru curatarea lucrarilor pe implante.

3CAND POT SA MA SPAL PE DINTI?

Din a 2-a zi trebuie spalat locul implantat cu periute moi si pasta de dinti, iar dintii naturali cu pasta si periuta normale
Suplimentar periajului dentar se foloseste apa de gura cu clorhexidina (pentru clatiri orale) si geluri locale cu clorhexidina.

4IMPLANTELE DENTARE DOR?

Interventia chirurgicala este complet nedureroasa si se realizeaza sub anestezie locala.

5IN CAT TIMP O SA-MI REIAU ACTIVITATEA DUPA INTERVENTIA CHIRURGICALA?

In general, dupa interventia chirurgicala se poate relua activitatea, daca nu presupune efort fizic mare si nu se realizeaza in mediul microbian.

6DE CE SUNT UNELE IMPLANTE MAI IEFTINE, IAR ALTELE MAI SCUMPE?

Preturile difera in functie de tehnologia de fabricatie, materialele folosite, timpul implantului, traditia si experienta producatorului.
Nu toti producatorii de implante dentare ofera garantie pentru implante.

Vezi lista tratamentelor

Venim in intampinarea clientilor nostri si le oferim servicii medicale de specialitate. Va asteptam cu drag o echipa tanara, entuziasta si mai ales profesionista.