Endodontia

https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/11/Root_Canal_Illustration_Molar.png

Endodontia este specialitatea medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul pulpei dentare bolnave.

Pulpa este alcatuita dintr-o cantitate mica de tesut moale in interiorul dintelui care contine vase de sange si nervi. Ea, este responsabila de formarea si cresterea partii dure a dintelui dupa ce coroana si radacina dintelui s-au maturizat, tesutul pulpar ramane prins in interiorul dintelui intr-un mic spatiu al canalului radicular. In general bacteriile care patrund in pulpa o pot afecta sever. Odata inflamata poate cauza rapid durere si chiar infectie a tesuturilor moi sau a osului. Primele semne ale unei infectii pot fi: umflaturi gingivale, semsibilitate la temperaturi sau durere in dinte sau gingii.

Fara tratament, infectia se dezvolta la varful radacinii formand o infectie purulenta denumita abces. Inlaturarea pulpei bolnave poate fi facuta in 2 moduri: prin salvarea dintelui in urma tratamentului endodontic sau prin extractia lui. In general tratamentul de canal se bucura de o rata rata de succes de 95%.

https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/12/Endodontics5.jpg
 • SCOP
 • TRATAMENT
 • BENEFICII

Scopul principal al tratamentului endodontic este de a elimina senzatia de durere si prevenirea complicatiilor. Exista si situatii in care tratamentul endodontic se aplica unor dinti indemni, neafectati, dar ce urmeaza a fi slefuiti si acoperiti de lucrari protetice (exemplu: coroana metalo-ceramica). Astfel, se elimina riscul de aparitie a unor complicatii pulpare ulterioare, ce, pentru a putea fi tratate, ar necesita indepartarea lucrarilor protetice efectuate anterior.

Terapia endodontica nu presupune manopere dureroase pentru pacient, orice interventie de acest gen facandu-se sub protectie anestezica prin efectuarea unei anestezii locale.

Succesul unui tratament endodontic depinde de:

 1. starea initiala a dintelui tratat (infectat, neinfectat, tratamente anterioare) si a tesuturilor din jurul radacinii
 2. forma si arhitectura canelelor din radacini (curbate, ingustate sau ascunse)
 3. calitatea obturatiei efectuate pe canalele radacinilor (materiale, aparatura, tehnica)
 4. calitatea obuturatiei de pe coroana dintelui care trebuie sa inchida perfect interiorul lui de patrundere a salivei care contine foarte multe bacterii

Tratamentul endodontic efectuat corect, asigura sanatatea radacinilor si pastrarea dintelui in conditii de buna functionare pentru o lunga perioada de timp.Examenul radiologic ofera informatii indispensabile in cadrul diagnosticului si tratamentului endodontic propriu zis. Respectand controalele periodice la medicul dentist si masurile de igiena orala riguroasa, pacientul insusi contribuie decisiv la succesul tratamentelor efectuate si mentinerea sanatatii sale orale.

Beneficiile tratamentului endodontic sunt:

 • Acest tip de tratament salveaza dintele de la extractie
 • Tratamentul are ca scop inlaturarea infectiei dintelui
 • Acest tip de procedura impiedica raspandirea infectiei
 • Elimina durerile pe care pacientii le pot acuza 

Medic Specialist Endodont

Doriti un serviciu de la medicul nostru endodont? Luati legatura cu clinica Simoestet sunand la numerele de telefon 0745 281 725 / 0743 021 586 sau 0233 228 104.

Alternativ, puteti completa formularul de mai jos iar un membru al echipei noastre va intra in contact cu dvs. in cel mai scurt timp.

  Numele dvs

  Telefon

  Selectati medicul

  Data programarii

  https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/09/docrosimonataranu2.png

  Program de lucru

  Ne puteti gasi in clinica noastra aflata pe B-dul Decebal 76, Precista (al doilea bloc inainte de Restaurant Laguna).

  Luni
  8:00 - 20:00
  Marti
  8:00 - 20:00
  Miercuri
  8:00 - 20:00
  Joi
  8:00 - 20:00
  Vineri
  8:00 - 20:00
  Sambata - Duminica
  Inchis

  Aveti o urgenta?

  Sunati-ne la 0745 281 725 sau 0743 021 586.

  Simoestet

  O echipa de specialisti in medicina dentara pregatita sa va ajute sa obtineti zambetul mult visat.

  Premiile Noastre
  Social Media

  Tineti legatura cu Simoestet si pe pagina noastra de Facebook. Cu un singur like puteti fi la curent cu ultimele noutati despre noi.

  https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/10/facebookfooter.png