Profilaxia dentara

Profilaxia dentara cuprinde o serie de proceduri stomatologice folosite pentru a preveni aparitia problemelor stomatologice.

Este cea mai simpla si accesibila forma de tratament dentar si are doua principale roluri: prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodontale, dar si prevenirea evolutiei acestora. 

Printre cele mai populare metode de profilaxie dentara, amintim: controalele periodice, igienizare orala (detartrajul, periaj profesional) controlul alimentatiei, sigilarea santurilor si fosetelor dentare etc.

 • DETARTRAJUL
 • PERIAJUL PROFESIONIST
 • DEPISTAREA CARIILOR

Detartrajul este o procedura de indepartare a tartrului dentar. Depunerile de tartru pot aparea la orice varsta iar atunci cand nu sunt indepartate la timp, duc la imbolnavirea gingiilor, la aparitia bolilor parodontale si in final, la pierderea dintilor. Dupa caz, tartrul poate fi supragingival sau / si  subgingival, iar cele mai predispuse zone sunt latura interioara a dintilor de jos, dintii inghesuiti sau cei nefolositi in masticatie.

Detartrajul se poate realiza cu ultrasunete sau manual, cu Profi-Jet, in functie de nevoile pacientului.

Periajul profesional este o masura de prevenire a problemelor dentare, care se realizeaza doar in cabinetul dentar. Periajul profesional vine in completarea celui pe care pacientul il face acasa. Placa bacteriana acumulata in timp in spatiile greu accesibile nu mai poate fi inlaturata doar prin simplul periaj de acasa, de aceea se apeleaza la instrumente speciale, in cabinetul stomatologic.

Controlul periodic ii ofera sansa medicului stomatolog sa depisteze aparitia cariilor noi, care de obicei sunt ascunse si nedureroase. Descoperite la timp, acestea pot fi tratate mai usor, cu mai putini bani, iar dintele va fi mai putin afectat. In caz contrar, aceste carii pot avansa si pot duce la devitalizarea dintelui sau, in cel mai rau caz, la extractia acestuia. Tot cu ajutorul controalelor periodice, medicul poate observa daca plombele dentare au suferit modificari sau fracturi pe care le poate remedia la timp.

Controlul periodic este recomandat sa fie facut o data la sase luni. Pacientii care au suferit implante dentare sau lucrari dentare trebuie sa se prezinte si mai des la cabinet.

Medic Stomatolog Generalist
Dr. Laura Sandu / Dr. Andreea Potoceanu

Doriti servicii de profilaxie dentara? Luati legatura cu clinica Simoestet sunand la numerele de telefon 0745 281 725 / 0743 021 586 sau 0233 228 104.

Alternativ, puteti completa formularul de mai jos iar un membru al echipei noastre va intra in contact cu dvs. in cel mai scurt timp.

  Numele dvs

  Telefon

  Selectati medicul

  Data programarii

  https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/11/sandusipotoceanu.png

  Program de lucru

  Ne puteti gasi in clinica noastra aflata pe B-dul Decebal 76, Precista (al doilea bloc inainte de Restaurant Laguna).

  Luni
  8:00 - 20:00
  Marti
  8:00 - 20:00
  Miercuri
  8:00 - 20:00
  Joi
  8:00 - 20:00
  Vineri
  8:00 - 20:00
  Sambata - Duminica
  Inchis

  Aveti o urgenta?

  Sunati-ne la 0745 281 725 sau 0743 021 586.

  Simoestet

  O echipa de specialisti in medicina dentara pregatita sa va ajute sa obtineti zambetul mult visat.

  Premiile Noastre
  Social Media

  Tineti legatura cu Simoestet si pe pagina noastra de Facebook. Cu un singur like puteti fi la curent cu ultimele noutati despre noi.

  https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/10/facebookfooter.png