Implante dentare

Implantologia este o solutie medicala moderna de inlocuire a dintior absenti de pe arcada dentara cu dispozitive radiculare din titan (implantul dentar propriu-zis), care pot fi protezate imiediat ,sau dupa un interval de timp, in functie de conditiile specifice,si tipul de implant ales.

In clinica noastra , va punem la dispozitie o gama variata de implante printre care MIS (Israel), Bredent (Germania) , Megagen (Coreea) , BTI (Spania).

https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/11/OrganicPowerlessArabianhorse-max-1mb.gif
 • PROCEDURA
 • CONSULTATIA
 • COST

Procedura de insertie a unui implant depinde de anumiti factori : stare generala de sanatate, oferta osoasa, disponibilitatea pacientului.

In cazul in care pacientul prezinta o rezorbtie osoasa importanta, datorat intervalului lung de timp de la data extractiei (cativa ani) pana la inserara implantului, este posibil sa necesite operatiuni suplimentare, precum sinus lifting ( inaltarea membranei sinusale) si aditie de os (pentru a favoriza viabilitatea implantului in timp).

Procedura de inserare a unui implant dentar este mai putin dureroasa decat devitalizarea a doi dinti invecinati dintelui lipsa, pentru a realiza o lucrare fixa (punte ) Procedura se executa sub anestezie locala astfel incat este chiar mai putin dureroasa decat o normala extractie dentara. Pacientilor cu implanturi dentare le este recomandat o suplimentarea a igienei bucale, folosind metode adjuvante ( dusurile bucale, apa de gura, periute speciale etc.) si sa respecte indicatiile post operatorii date de medicul curant.

Un alt cost este dat de consultatia efectuata in vederea tratamentului. Unele clinci ofera acest serviciu in mod gratuit, altele aplica o taxa pentru consultatie. Consultatia si planul de tratament au o importanta vitala in succesul tratamentului. Trebuie avut in vedere faptul ca cele mai frecvente esecuri si cel mai greu de remediat situatii, vin in urma unor planificari incorecte, sau uneori, pur si simplu se datoreaza lipsei planului de tratament. Planificarea tratamentului presupune urmatoarele doua coordonate principale:

 • Prima este indicatia de implant dentar: adica, daca implantul este sau nu tratamentul indicat sau daca exista alternative mai bune (intrucat niciun tratament nu are indicatii universale).
 • A doua este pozitia implantului dentar in os: aceasta este cruciala pentru estetica dintelui pe implantul dentar. Daca pozitia implantului nu este una favorabila, estetica dintelui poate fi compromisa, chiar daca din punct de vedere biologic tratamentul aplicat este corespunzator. Aceasta este faza in care se poate estima daca va fi sau nu nevoie de manopere suplimentare (Ex: aditii osoase, grefe de tesut moale etc.)

Exista mai multi factori care influenteaza costul unui implant dentar. Inainte de toate, trebuie sa intelegem insa ca implantul dentar reprezinta un tratament si nu o piesa simpla din metal (titan sau zirconiu), prin urmare ceea ce platim de fapt este un viitor dinte sau o viitoare lucrare dentara, care trebuie sa fie sanatoasa, functionala si nu in ultimul rand, estetica. Principalii factori care influenteaza costurile implanturilor dentare sunt:

 • Marca si modelul implantului dentar
 • Materialele utilizate pentru lucrarea dentara (ce urmeaza a se realiza pe implanturi): bonturi, coroana dentara etc.
 • Consultatia si planificarea implantului dentar
 • Radiografiile sau Computer-tomografia
 • Medicul implantolog si tehnicianul dentar

intrebari frecvente
despre implanturi

https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/10/implant-dentar6-2-3.png

Sfaturi post-implant

Dupa un implant dentar este foarte important sa urmati sfaturile si indicatiile post-implant ale medicului. Pentru acest motiv, puteti descarca documentul ce contin aceste informatii, in mod gratuit, apasand butonul de mai jos.

Cine poate beneficia de sistemul cu implant dentar?

Sistemul de implant dentar se adreseaza pacientilor care au cel putin patru dinti lipsa sau carora li s-a oferit ca alternativa purtarea protezei dentare.

Procedura de implantare este dureroasa?

Datorita tehnicilor inovatoare de sedare de care dispune clinica Simoestet, procedura de implantare a sistemului de implant este 100% nedureroasa.

Sunt prea in varsta pentru sistemul de implant dentar?

Varsta nu reprezinta un impediment pentru tratamentul cu sistem de implant dentar. Totusi, cel mai avizat sa afirme acest lucru este specialistul în implantologie. De aceea, este necesara realizarea unui scurt istoric medical pentru a fi consiliat in detaliu despre tot ceea ce pacientul urmeaza sa intampine pe parcursul tratamentului.

Vor aparea dureri după procedura cu sistem de implant dentar?

Dupa realizarea sistemului de implant dentar, pacientul nu va intampina dureri. Acesta isi poate relua activitațile zilnice fara niciun fel de problema și fara sa existe disconfort.

Ce sanse sunt ca sistemul de implant dentar sa fie respins de organism?

Igiena dentara corespunzatoare, vizita periodica la medicul stomatolog, de cel putin 2 ori pe an, sedintele regulate de profilaxie și evitarea obiceiurilor vicioase, precum fumatul, asigura reusita tratamentului cu implant dentar. Organismul nu poate respinge un implant dentar, insa lipsa igienei dentare poate duce la pierderea acestuia.

Cat rezista in medie un implant dentar?

Durata unui implant dentar variaza în functie de tipul implantului, materialului genetic al pacientului (nu sunt probleme grave de sanatate), experienta medicului dar și atentia acordata igienei orale post interventie. Un implant dentar realizat corect de catre un medic specialist si pentru care pacientul vine la fiecare 6 luni la controlul periodic poate dura peste 15-20 de ani. De retinut este faptul ca igiena orala joaca un rol important in durata de viata a unui implant dentar.

La ce perioada dupa extracție imi pot pune un implant dentar?

Medicii Simoestet recomanda o perioada de 5-6 luni de vindecare post extractie. Exista si situatii in care se realizeaza implantul imediat dupa extractie, in aceeasi sedința. Aceasta decizie este luata de medic in timpul interventiei tinand cont de cantitatea de os disponibila si de situatia dintelui extras (daca exista sau nu infectie).

In cat timp se vindeca un implant dentar? Va arata natural?

Perioada de recuperare variaza de la 4 la 6 luni, in functie de materialul genetic al pacientului, dar activitatea cotidiana se reia fara probleme imediat dupa interventie. Implantul dentar se simte și arata ca un dinte natural. Procesul de osteointegrare este rapid, asa ca organismul il va percepe precum o radacina naturala.

Care este cel mai bun implant dentar?

Cel mai bun implant dentar este cel potrivit tie. In functie de nevoile tale, medicul stomatolog iti va recomanda o arie mai larga de implanturi. Cele mai moderne si cele preferate de catre medici si pacienti sunt implanturile dentare considerate premium. In spatele lor stau zeci de ani de studii si cercetari, care au dus la crearea unor implanturi dentare performante din punct de vedere al rezistentei în timp, osteointegrarii rapide si esteticii.

Medic Generalist / Pedodont
Dr. Laura Sandu / Dr. Andreea Potoceanu

Doriti servicii legate de pedodontie? Luati legatura cu clinica Simoestet sunand la numerele de telefon 0745 281 725 / 0743 021 586 sau 0233 228 104.

Alternativ, puteti completa formularul de mai jos iar un membru al echipei noastre va intra in contact cu dvs. in cel mai scurt timp.

  Numele dvs

  Telefon

  Selectati medicul

  Data programarii

  https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/11/sandusipotoceanu.png

  Program de lucru

  Ne puteti gasi in clinica noastra aflata pe B-dul Decebal 76, Precista (al doilea bloc inainte de Restaurant Laguna).

  Luni
  8:00 - 20:00
  Marti
  8:00 - 20:00
  Miercuri
  8:00 - 20:00
  Joi
  8:00 - 20:00
  Vineri
  8:00 - 20:00
  Sambata - Duminica
  Inchis

  Aveti o urgenta?

  Sunati-ne la 0745 281 725 sau 0743 021 586.

  Simoestet

  O echipa de specialisti in medicina dentara pregatita sa va ajute sa obtineti zambetul mult visat.

  Premiile Noastre
  Social Media

  Tineti legatura cu Simoestet si pe pagina noastra de Facebook. Cu un singur like puteti fi la curent cu ultimele noutati despre noi.

  https://simoestet.ro/wp-content/uploads/2021/10/facebookfooter.png